Bankacılık sistemlerinin daha güvenli hale gelmesi için çalışmalarda bulunan KOBIL 30 yıldır Avrupa ve Türkiye bankalarının güvenliğini sağlıyor. KOBIL bankacılık ve veri güvenliği için Ar-Ge çalışmaları ile Digitanium Channel sistemini tüm bankalara uygulamayı hedefliyor.
KOBIL CEO’su İsmet Koyun artık fiziksel bankaların yerini şeffaf bankalara bırakacağını söylüyor. Bunun yanı sıra bankacılık hizmetlerini 3. Parti sağlayıcıların alacağı ve bankacılık sanal dünyaya doğru yöneleceğini belirtti.
Türkiye’de KOBIL Güvenlik Sistemine Geçişte Artış Var
Ülkemizde banka güvenliği konusunda toplamda 10 dev bankanın KOBIL sistemini kullandığı bildiriliyor. Bu bankalara bağlı her 4 müşteriden 1’i mobil bankacılık için KOBIL güvenlik sistemi kullanıyor. KOBIL bankacılık sektöründe sanal dünyada titanyum güvenlik sistemini sağladıklarını anlatıyor. Tüm bankaların oldukça kısa bir süre içerisinde sanal dünyada daha etkin olacaklarını ve gerçek dünyada ise etkinliklerini azaltacaklarını düşünen güvenlik sistemi sanal dünya için çalışmalara başladı. Geleceğe dönük yatırımlar yapan ve geleceğe yatırım yapmak isteyen bankaları kendisine çeken KOBİL veri güvenliği açısından dijital koruma sağlıyor.
KOBIL 7 Katmanlı Güvenlik Sistemi
İsmet Koyunun yaptığı açıklamalara göre bankaların müşterilerinin güvenliğini sağlaması için 7 katmandan oluşan bir güvenlik sistemi sunuyor. Bu sayede banka müşterilerinin bilgileri 7 aşamadan geçerek ulaşılabilir hale geliyor. Bu 7 aşama ise şöyle tanımlanabilir;
- Güvenli cihaz başlığı ile cihazların daha güvenli bir duruma gelmesi için teknoloji firmaları ile iş birliği yapılıyor.
- Mobil uygulamaların kimliğinin korunması ve gizlenmesi için uygulama güvenliğini artırıyor.
- Güvenli kart yapısının sanal dünyada karşılığı olan Sanal Akıllı Kart sistemi geliştiriliyor.
- Digitanium Channel ile saldırıların önlenmesi amacıyla farklı bir kanal oluşturarak sanal dünyada fiziksel bir güvenlik önleminden daha etkili güvenlik sağlıyor.
- Contextual Secutiry yani Türkçe karşılığı bağlamsal güvenlik ile zamana yere ve duruma göre güvenlik sistemi sağlıyor. Kullanıcıların hesaplarının korunması bu güvenlik sistemi ile anlık analiz sistemi ile takip edilerek dolandırıcılık olup olmadığı henüz hırsız iş başındayken kontrol edilebiliyor.
- Güvenlik kimlik sayesinde banka müşterisinin çevresindeki tüm kişileri de KOBIL veri koruma sistemi ile korumayı hedefleniyor. Böylece tüm bilgilerin koruması tek bir güvenlik sistemi üzerinden yapılabiliyor.
- Dijital imzaların kullanımı henüz birkaç banka ile sınırlı. Bundan dolayı güvenlik açıkları oluştuğunu düşünen KOBIL tüm bankaların dijital imza sistemine geçerek güvenliklerin büyük oranda artırması gerektiğini belirtiyor.
Bu 7 maddeyi kullanarak güvenlik istemini geçilmez bir hale getiren KOBIL birçok banka tarafından kullanılıyor. Bu sistemi kullananların başlıcaları Ziraat Bankası, Migros Bankası, Alman Federal Meclisi, UPS, İNG Bankası, YapıKredi Bankası, Societe Generale gibi tüm dünyada önemli bir konuma sahip kurumlar KOBIL güvenlik sistemini kullanıyor. KOBIL sağladığı bankacılık ve veri güvenliği sistemi ile hem bankaları hem de banka müşterilerini korumayı amaçlıyor.
Leave a Reply