QNB Finansbank okuryazarlık eğitimi

QNB Finansbank’ın Tarımsal Okuryazarlık Eğitimi

QNB Finansbank’ın daha önce başlatmış olduğu Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu ve Frankfurt okulu ile işbirliği için başlattığı ve sürdürdüğü Tarımsal Okuryazarlık Sosyal Sorumluluk projesinin birinci dönemi bitti. Bu projenin artık ikinci dönemi başlıyor.

Tarımsal Eğitimde 2. Dönem

Planlanan proje kapsamında Ağustos – Aralık ayları boyunca yaklaşık olarak on farklı il bazında çiftçi vatandaşlarımızla yapılacak olan toplantılarda Frankfurt Okulu eğitmenleri tarafından finansal bilgilerin yanında hayvancılık, kuraklık riski ve sulama teknolojileri konularında da eğitimler yapılacak ve çiftçiler bilgilendirilecektir.

  • Hazırlanan bu projenin 2.döneminde ilk eğitim 23 Ağustos’ta Konya – Ereğli de yapılacaktır. Yapılan bu buluşmanın ardından yıl sonuna doğru yaklaşık olarak 10 farklı il ve ilçede buluşmalar devam edecektir.
  • Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Onur Özkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada geçen yıl bu proje kapsamında Ankara, Konya, Adapazarı, Manisa, Denizli, Aydın ve Balıkesir gibi illerde Tarımsal Okuryazarlık eğitimini başarı ile tamamladıklarını belirtti.
  • Ayrıca, tarım bankacılığına yönelik belirlemiş oldukları hedefleri doğrultusunda çiftçi vatandaşların talep ettikleri danışmanlık ihtiyaçlarına yönelik de hizmet verdiklerini belirtti. Sayın Özkan aynı zamanda, ekonominin en önemli taşlarını oluşturan çiftçilerin tüm hesap işlerini daha doğru yapması ve kazanma miktarlarını artırması için daha fazla destek vereceklerini açıkladı.

Verilen destekten faydalanmak için başvuru süresini geçirmemeye dikkat edilmesi gerekiyor.

Tarımsal Okuryazarlık Eğitiminin Kapsamı

QNB Finansbank’ın çiftçilere yönelik olarak başlatmış olduğu tarımsal okuryazarlık eğitiminde eğitim içerikleri Frankfurt okulu eğitmenlerine aittir. Çiftçinin finans kaynağına nasıl ulaşabileceği, finans ihtiyaçlarını hangi kriterlere göre düzenleyeceği, konu ile ilgili kaynak kullanırken nelere dikkat edeceği, bankalar ile işbirliği yaparken dikkat etmesi gerekenler, tasarrufun nasıl yapılacağı, herhangi bir kriz anında finansal olarak nasıl bir yol izlemesi gerektiğine dair çiftçilere detaylı eğitimler verilmektedir.

Tüm bu eğitimlerin sonunda üretkenliğin daha da artmasına yönelik adımların büyük kısmı atılmış olacak ve çiftçilerimiz artık çok daha donanımlı ve eğitimli olacaktır. Bu proje sonunda Türkiye’nin tarımsal alanda başarısı daha da katlanacak, çiftçinin verimi ve karı artacak ve çiftçilik alanında dünya çapında önemli adımlar atılacaktır.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*