Anadolubank tarım kredisi

Anadolubank Tarımsal İşletme Kredileri

Çiftçiye yönelik verilen finansal desteğe son olarak Anadolubank katıldı. Anadolubank çiftçinin dönem içerisindeki ihtiyaçlarını karşılaması için 5 farklı kredi, 1 tarım kart ve 1 adette mevduat hesabı ile müşterilerine finansal destek veriyor.

Tarım Kart ve Tarım Kredili Mevduat Hesabı

Anadolubank’ın müşterilerine verdiği tarım kart ödeme vadesi üreticilerin ürün portföyüne göre ayarlanıp 12 ayı geçmeyen şekilde harcama yapma imkanı sunuyor. Tüm bankaların POS cihazları üzerinden vadesiz yara Tarım Kredisi hesabını kullanarak alışveriş yapılabiliyor. Ayrıca ATM’lerden nakit çekim de yapılabiliyor. Ödemesi hasada göre yapılan harcamalar bankaya kartı alırken ürün hakkında bilgi verilmesiyle yapılabiliyor.

Diğer yandan periyodik bir geliri olmayan çiftçilerin anlık ihtiyaçları olması halinde Tarım Kredili Mevduat Hesabı finansal destek sunuyor. Genelde SGK ödemeleri ile otomatik ödeme tahsilatlarının daha rahat bir şekilde yapılmasını sağlıyor. Anlık ihtiyaç durumunda istediğiniz anda ulaşabileceğiniz krediniz mevduat hesabınıza tanımlı bir şekilde bekliyor.

Arıcılık, Risk Transfer, Büyükbaş ve Küçükbaş Süt ile Besi Kredileri

Bitkisel üretimin dışında daha çok hayvansal ağırlıklı çiftçilik yapanlara özel gelir akışlarını düzenli tutmaları için Anadolubank Süt ve Besi Kredisi veriyor. Bu krediler ile çiftçiler hayvanlarını besi dönemi boyunca rahat bir şekilde besleyebiliyor ve kesim yada satış dönemine geldiklerinde bankaya olan borçlarını ödeyebiliyorlar.

Son yılların en gözde tarımsal üretimi olan arıcılık oldukça kazandıran bir sektör halinde geldi. Durum böyle olunca üretim kapasitelerini artırmak isteyen kişilere özel finansal destek Anadolubank tarafından karşılanıyor. Anadolubank tarafından çiftçilere verilen finansal desteklerden bir diğeri de Risk Transfer Kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu kredi çiftçilerin diğer bankalara yada kooperatiflere olan borçlarını tek bir çatı altında toplamak istemeleri halinde verilen 60 ay vadeye kadar çıkabilen bir kredi türüdür.

Sözleşmeli Üretim Kredileri

Verilen finansal desteğin sonuncusu ise Sözleşmeli Üretim Kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Çiftçi ürününü teslim etmek için satım yada ekim sözleşmesi yaptığı birlik, kooperatif yada firmalardan alacakları ödemeler öncesinde ihtiyacı olan nakdi Sözleşmeli Üretim Kredisi ile karşılaması olarak tanımlanabilir. Alınan kredi daha sonrasında sözleşme yapılan kurumdan ödeme alındığı zaman ödemesi yapılıyor.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*