Banka kredileri, zaman zaman her bireyin başvurduğu kurtarıcı unsurlardır. Çünkü acil ihtiyaç anında; elden para istemek zor, tefecilere başvurmak ise tehlikelidir. Yasal olduğu ve uygun faiz oranları ile nakit ihtiyacını karşıladığı için, banka kredileri tercih edilir. Fakat kredi için başvuru yapan şahıslar, banka tarafından ön kontrolden geçirilir. Kredi başvurusu yapan şahsın; aylık geliri, kredi notu ve sigorta geçmişi araştırılır.
Özellikle 48 ay ve daha uzun vade ile kredi başvurusu yapan şahıslar için, bu araştırma oldukça kapsamlıdır. Taşıt kredileri, ihtiyaç kredileri veya konut kredileri, 48 ay vade ile çekilebilmektedir. 48 ay vadeli avantajlı krediler şu şekilde sıralanabilir;
48 ay vadeli ihtiyaç kredileri; geçmişte biriken borçları tek hesapta toplamak ve kapatmak için başvurulan ihtiyaç kredisi, günümüzde sıkça tercih edilmektedir. 48 ay vade ile çekilen uygun kredi belirlenirken, kredi çekilen tutar dikkate alınmalıdır. Vakıfbank ve Finans Bank gibi bazı bankalar, % 1,20 ile ihtiyaç kredisi verebilmektedir. 50 000 TL ve daha yüksek limitli kredi başvurularında, bu faiz oranı % 1,19 seviyesine düşer. İş Bankası 50 000 TL ye kadar ihtiyaç kredisinde % 1,25, Garanti bankası %1, 27, Akbank % 1,39, Ziraat Bankası % 1, 44 faiz oranı ile hizmet verir.
48 ay vadeli otomobil kredileri; yine diğer kredi türlerinde olduğu gibi taşıt kredilerinde de kredi faiz oranları ile birlikte komisyon masrafları da dikkate alınmalıdır. Akbank, Türkiye İş Bankası ve Vakıfbank 48 ay vadeli taşıt kredisinde % 1,10 faiz uygulamaktadır. Ziraat Bankası ise %1,13 faiz oranı ile 48 ay vadeli en uygun krediler arasında yer alır. Bu bankaları, Yapı Kredi % 1, 27, Denizbank %1, 27 ve ING Bank % 1,29 kredi faiz oranları izler.
48 ay vadeli konut kredileri; konut kredilerinde yapılan son düzenleme sonucu, % 0,88 faiz oranı ile Ziraat Bankası ilk sırada yer alır. Halk Bank % 0,89 ve İş Bankası % 0, 90 faiz oranları ile 48 ay vadede en cazip krediler sıralamasına girmiştir.
Leave a Reply