Doğaya karşı bilinçlenmenin artması tüm sektörlere yansımaya devam ediyor. Son olarak bankacılık sektöründe İş Bankası müşterilerine sunduğu Maximum TEMA Şirket Kartı ile müşterilerin yaptığı her işlemde belirlenen tutar oranında parayı TEMA vakfına aktarıyor. Ayrıca bu kartı kullanarak işlemler yapan müşterilerine özel fırsatlar sunuyor.
Maximum TEMA Şirket Kartı İle Neler Yapılabilir?
Şirketlerin kullanabileceği bu kart ile konaklamadan müze girişlerine kadar pek çok alanda kullanım imkanı yakalanıyor. TEMA şirket kartı ile yapılabilecekleri şu şekilde sıralayabiliriz;
- Şirket adına yapılan konaklama, seyahat, ağırlama, temsil ve karşı şirket için yapılan harcamalarda kullanılabiliyor.
- Ayrıca bu harcamaları hem yurt içinde hem de yurt dışında yapmak mümkün oluyor.
- Yapılan harcamalar sürecinde Maxipuan kazanıyor daha sonra bu puanları Maximum üye işyerleri bünyesinde kullanabiliyorsunuz.
- Akaryakıt, yemek, gıda, kuyumculuk ve iletişim gibi pek çok alanda Türkiye genelinde sayısı toplamda 200 bini aşkın Maximum üye kuruluşlarında taksitli alışveriş yapma imkanı sunuluyor.
- İstenilmesi halinde önceden belirlenmiş olan %20’lik asgari ödeme tutarı yatırılarak kalan tutarın vadeli bir şekilde ödenmesine imkan tanınıyor.
- Şirket adına peşin alımların yapılmasında kullanılan kartın ödemesi toplamda 9 aya varan taksit şeklinde yapılabiliyor.
- C Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bulunan müze ve ören yerlerine toplamda 1 ay ücretsiz girebilme hakkı bulunuyor.
- Ancak her müze ve ören yeri değil anlaşmalı olanlarda kullanıldığının bilinmesine fayda var.
- Kredi kartı borçlarının ödenmesi için otomatik ödeme talimatı verilebilir.
- Şirketlerin yurtdışı işlemlerde kullandığı kartların ödemesi hangi döviz türünden harcama yapıldığına bakılmaksızın TL olarak ödenir.
- Yurtdışında kaybedilen yada çalınan kartların VİSA merkezine bildirilmesi sonrasında 2 gün içerisinde yeni karta ulaşabilir.
- Bu süre içerisinde VİSA’ya bildirmek koşulu ile nakit avans kullanılabilir.
- İş Bankası Maximum TEMA Şirket Kart ile yapılan harcamalarda son ödeme tarihi hesap kesim tarihinden 10 gün sonra olarak belirlenir.
- Son ödeme tarihi resmi tatillere denk gelmesi durumunda son gün bir sonraki iş günü olarak belirlenir.
Kart Taksitlendirmesi Nasıl Yapılır?
Öncelikle yapılan işlemlere sonradan taksitlendirme yapılması için hesap kesim tarihinden önceki günlerde taksitlendirme isteğinde bulunmak gerekiyor. Aksi halde taksitlendirme yapılamıyor.
İş Bankası kredi kartı ile yaptığınız her alışveriş için ayrı taksitlendirme isteyebiliyorsunuz. Bu taksitlendirmeler için herhangi bir işlem sınırı olmadığı gibi taksit sınırı da bulunmuyor.
Ancak taksitlendirme sonrasında toplu olarak ödeme yapılmak istenmesi halinde yatırılan tutarın iadesi yapılmıyor.
Kredi kartı borç taksitlendirme süresi içerisinde hesap kesim tarihinde değişiklik yapılamıyor. Ancak son taksit yatırılması durumunda değişiklik yapılabiliyor.
Alışverişi yaptıktan sonra hemen taksitlendirme talebinde bulunamıyorsunuz. Bunun için eğer kart çekimi İş Bankası pos cihazları ile yapıldığı zaman ertesi günde yapılıyor. Ancak farklı bankaların pos cihazları kullanılması halinde 2 iş günü sonrasında taksitlendirme isteğinde bulunulabiliyor.
Leave a Reply