Kuveyt Türk Bankası Gayri nakdi finansman

Kuveyt Türk Bankası Gayri Nakdi Finansman

Kuveyt Türk Bankası müşterilerinin gayri nakdi ihtiyaçlarına da farklı şekillerde cevap vermeye devam ediyor. Bankadan istenilen Akreditifler, teminat mektupları, referans mektupları ve kabul-aval kredileri gibi gayri nakdi kredi seçenekleri ile banka müşterileri bu hizmetlerden faydalanabiliyor.

Teminat Mektubu ve Akreditifler

Yurt dışında veya içinde yapılan ticaret işlemlerinde Kuveyt Türk müşterisi olan kişilere yapılacak olan mal teslimi, borç ödemesi yada bir işin tamamlanması gibi işlemlerde karşı tarafa banka tarafından teminat mektubu ile taahhüt verilir. Müşterinin talebine göre TL yada yabancı para birimi olarak düzenlenebilen bu mektup yaptığınız ticaretlerse sizi güvenilir kişi olarak gösterim iş hacminizin artmasını sağlıyor. Mektubun özellikleri ise şu şekilde;

  • TL yada diğer para birimleri üzerinden süresiz yada süreli bir şekilde düzenlenebiliyor.
  • İşin niteliğine göre özel metili, avans yada geçici şekilde hazırlanabilir.
  • Mektubun konusu sadece bayilik teminatı, mal alımı, verdi dairesi işlemleri, gümrük, mahkeme işlemleri, taahhüt işlemlerinde veriliyor.

Teminat Mektubunun Avantajları

  • Kuveyt Türk Bankası taraflar arasında yapılan ticari ilişkiyi kendi güvencesi altına alır.
  • Banka müşterilerine sermaye kullanmadan iş yapabilme fırsatı sunuyor.
  • İşletme sermayesi ile bayilerde mal alım mektubu Kuveyt Türk Bankası tarafından karşılanır.
  • Özellikle büyük yatırım projeleri ve avans mektuplarında ön finansman desteği sağlıyor.

Diğer yandan ise Akreditifler şartlı bir banka kredisi olarak tanımlandığı gibi banka müşterisiyle diğer finansal kurum arasındaki belirli bir miktar ödemenin yapılması için düzenlenen bir belge olarak da tanımlanabilir. Akreditif tarafları olarak;

  • Akreditif Amiri açma talimatını kendi finansal işlemleri yaptığı bankasına veren ithalatçı olarak tanımlanır.
  • Amir Banka olarak tanımlanan taraf ise ithalatçı kişi yada kurum tarafından verilen talimat ile Akreditif açan bankaya denir.
  • Lehtar ihracatçının kendi lehine akreditif açmasına denir.
  • Muhabir banka akreditif açımını yurtdışında yapan bankaya denir.

Kabul-Aval Kredileri ve Referans Mektupları

Bir çeşit ödeme yapmadan ticari işlem yapılmasına imkan veren finansman türü olarak tanımlanır. Geniş anlamıyla ithalatçı firmalar tarafından ihracatçının verdiği poliçeyi kabul edip ödeme vermeden mala sahip olması olarak da tanımlanabilir.

Kabul-aval kredileri poliçe vadesine göre yapılır ve taraflar açısından yapılan tüm ödemelerin Kuveyt Türk Bankası garantisine alınmış olmasını sağlar. Ayrıca dış ticaret için de güven ve esneklik sağlar. Diğer yandan ise ithalatçı firma teslim edeceği malların eksiksiz ve istediği bir şart içerisinde satmayı garanti altına almış oluyor.

Son olarak ise referans mektupları tüm ticari işlemlerin bel kemiği olarak tanımlanabilir. Kuveyt Türk Bankası müşterisinin banka üzerindeki kredibilitesi alınacak referans mektubu ile karşı tarafa bildirilmiş olur. Verilecek olan mektup Döviz yada TL cinsinden hazırlanabiliyor ve içeriğine bakıldığında işletmenin banka gözündeki limit-risk durumunu gösterebiliyor. Bu şekilde yapılan tüm işlemlerde ticari firmalar finansal tüm işlemlerini eksiksiz yaparak bu mektubu almaya çalışıyorlar.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*